Jdi na obsah Jdi na menu
 


Místa

Asuras
http://sgwg.net/obr/cp/cp_209.jpg
Jedná se o pouštní a prašný svět, na kterém bylo asurské civilizaci dovoleno vzkvétat a rozrůstat se. Na planetě se nachází obrovské městské komplexy, některé navíc složené z napodobenin antických létajících měst. Když se Antikové rozhodli upustit od projektu, ze kterého Asurané vzešli, poslali několik svých válečných lodí, aby je úplně zničily. Aby zničily planetu, ze které se stala mezitím dokonale prosperující společnost. Několik nanitů však tento útok přežilo a podařilo se jim obrovská metropole obnovit. O deset tisíc let později se tato rušná civilizace stala daleko ambicióznější než cokoliv, co dosud Antikové vytvořili.

Ascendioa
http://news.sgwg.net/storage/galerien201008172240_asuran%20-%20misto%20Ascendioa%20ready.jpg
Planeta, kterou Niamova frakce Asuranů používala jako své útočistě před zbytkem Kolektivu při své snaze o povznesení se. Díky své strategické poloze – je umístěná v husté mlhovině, je velmi těžké ji najít a odhalit. Toho také nyní využívají Asurané, kteří se o její poloze dozvěděli po resetu členů Niamova spolku, a momentálně ji využívají jako základnu pro tajné vědecké operace.

Aliquatum
http://news.sgwg.net/storage/galerien201008172241_asuran%20-%20misto%20aquaplacium%20ready.jpg
Aliquatum, neboli též Oblačné zákoutí, je místo, kam Asurané chodí, chtějí-li uniknout ze všední reality. Nejvíce se svou funkcí blíží asi relaxačnímu centru, jak jej známe, ovšem u Asuranů se nedá hovořit o relaxaci v tom pravém smyslu. Kromě relaxace také místo slouží jako fórum, kde každý jedinec může přednést svůj podnět k aktuálně řešené věci v Radě.

Centrální jádro
http://news.sgwg.net/storage/galerien201008172240_asuran%20-%20misto%20jadro%20ready.jpg
Asurské centrální jádro je nejdůležitějším zařízením na Asurasu vůbec. Obsahuje celý asurský základní kód a všechna data, jež kdy Asurané nashromáždili a získali. A aby toho nebylo málo, slouží zároveň jako záložní „harddisk“ pro případ nenadálé události, která by mohla ohrozit Kolektiv.

Centrální loděnice
http://news.sgwg.net/storage/galerien201008172240_asuran%20-%20misto%20lodenice%20ready.jpg
Asurané sice své lodě konstruují na povrchu Asurasu, málokdy se ale stává, že by se loď vracela zpět na planetu. Častěji zakotví v loděnicích na orbitě planety, kde se provedou všechny nutné úpravy a doladění, aby mohl křižník dále co nejlépe plnit svou funkci při dalších úkolech.

Centrum
http://news.sgwg.net/storage/galerien201008172240_asuran%20-%20misto%20centrum%20ready.jpg
Centrum Asurasu tvoří nejstarší budovy na planetě. Jeho dominantou je věrná kopie Atlantis. Těch je sice na celé planetě několik desítek, ale tato si získala své postavení hlavně tím, že v její blízkosti se nachází Sál radních. Kromě Atlantis se v centru nacházejí centra výzkumu a diplomacie.

Sál radních
http://news.sgwg.net/storage/galerien201008172240_asuran%20-%20misto%20sal%20radnich%20ready.jpg
Sídlo rady asurského kolektivu, kde probíhají nejdůležitější jednání týkající se všech Asuranů, ať už jde o věci vnitřní či diplomacii. Radní jsou v podstatě nejvyššími zástupci asurské rasy a jsou mezi všemi velmi váženi, protože tato funkce s sebou nese nesmírnou zodpovědnost. Samotní radní svou funkci neberou jako poctu, ale jako povinnost vůči Kolektivu.